Skolstart

Igår började skolan. Jag började klockan tolv och då skulle alla 2;or & 3;or samlas i matsalen. Där blev det lite mat och prat. Fick reda på att min mentor Birgit inte jobbar kvar. Hon är när den bästa läraren jag har haft. Hon har hjälpt mig och Emmy med så mycket i skolan. Hon hade koll på allting och stöttade oss när det var krångel med andra lärare och när vi mådde dåligt. Det var nått om att Grums kommun inte har råd att ha henne. Nått med ekonomin var det iallafall. Hon hade flyttat till grums nu i sommar så tycker så synd om henne. Men vi pratade med rektor och han trodde att hon skulle få komma tillbaka, för de behövde henne.
Men men, efter maten gick vi till klassrummet och skulle fylla i papper om skåp & busskort och ta kort. Jag och Emmy sprang snabbt ut när vi var klara för vi ville ha ett överskåp, och det fick vi. Vi hämtade våra lås och satte på de. Sen jämt innnan vi skulle gå till bussen så kommer en lärare och säger att någon utav mig och Emmy har låst in en väska. Och det var såklart jag som hade gjort de. Men seriöst, vem är så dum som lägger in sin väska med alla värdesaker i ett skåp som inte har ett lås på sig. Många elever öppnar de skåpen som inte har lås på sig. Dumt gjort. De stod utanför och tänkte bryta upp mitt lås.
Vi fick ett hyfsat bra schema. Vi har mycket Religion, naturvetenskap och samhällskunskap. Väldigt tråkigt. Jag hade sett fram emot att vara bara våran klass. Bara vi fem. Men nu ska vi ha lektioner med andra klasser förutom när vi är på KTC. (Karlstad teknik center) Och det suger! Börjar kl.10:00 två dagar och kl 9:00 tre dagar, och sen slutar jag ganska bra förutom en dag, då jag slutar kl 17:00.
Idag hade vi bara en lektion, Religion. Så det var skönt att bara ha en lektion. Nu ska jag lägga mig i soffan och äta popcorn och titta på en film med älsklingen. Imorgon ska vi till Marcus, Ida & Viggo på kalas. Vi ska fira Marcus som har fyllt 21, med släkten på mammas sida. Viggo är så gryyyyymt söt! Han börjar likna Marcus från när han var liten. Iallafall på ögonen. Det kommer bli en fin pöjk de!







Klant

Igår skulle jag städa ur min garderob. Har bara kastat in saker där under de 4 åren jag har bott i den lägenheten. Jag klantade till mig lite. Jag tappade en pukal som jag fick i konståkningen precis under ögat. Jag är svullen och det gör ont!
Idag fyllde min bror 21 år! Så idag har det varit kalas. Vi åt jätte goda pajjer med sallad till. Jag och Andreas ska prova på att göra kycklingpaj någon dag. Får se hur det går. Nu är jag trött.. God natt



Misslyckad milkshake

Idag har det inte hänt mycket. Jag har glidit runt med pappa. Vi var och pumpade däcken på min cykel. Annars har det inte hänt mycket. Andreas har varit på jobbet och i kil hos Janne. Andreas pappa bygger en pool till Janne. Förut ikväll när Andreas kom hem gjorde vi milkshake. På bilden nedanför ser ni hur det gick. Andreas blev ganska ledsen eftersom det var typ de finaste glaset han hade. Men han har 5 st kvar iallafall. Jag fick snabbt dammsuga runt om mattan för det låg splitter överallt. Rulla ihop mattan och hämta moppen. Jag passade på att göra om lite i köket. Det blev skitsnyggt, så förhoppningsvis kanske vi sitter i köket och äter i fortsättningen.
Kom nyss in, efter att ha slängt glas & pappersförpackningar osv. Det var fullt av det i köket.
Jag ska hämta glass nu. God natt






Ikea & Bergvik

Idag har jag varit på Ikea & Bergvik med pappa. Vi kollade på en bokhylla som vi ska köpa till mig när vi flyttar till Klara. Sen gick vi till Max. Det var första gången jag åt där. Eller ja, jag har ätit på Max när jag var liten. Men minns inte hur maten var där. Men det va jätte gott! Efter maten gick vi och köpte en kalender och ett anteckningsblock som jag ska ha i skolan. Imorgon är det en vecka kvar av mitt sista sommarlov. Det suger. Jag vill verkligen inte börja skolan. Jag minns hur kämpit det var de sista veckorna i 2an. Men det känns bra att det är sista året. Skulle nog inte orka ett år till. Nu är jag hos Andreas och jag ska göra mig något gott nu..

Bokade Sandra idag. 23 oktober ska vi till Bluemoon på Arvingarna!






Heldag med Sandra

Trodde att det skulle bli ännu en tråkig dag. Men Sandra ringde förut och frågade om vi skulle ses. När hon kom till mig åkte vi till pekås och gick sen till Ida & Viggo. Marcus var och spelade match i Sillerud. Sen åkte vi hem och drack saft och pratade med mamma och sen spelade vi lite Yatzy! Sen blev Sandra jätte hungrig och sugen på Mc Donalds så då ffick jag ju ställa upp och också äta lite. Efter de åkte vi till Orrholmen och träffade Monira. Sen åkte jag hem till Andreas. Han kom hem från Strömstad idag. Har saknat honom jätte mycket! Nu ska jag lägga mig i soffan och sätta på en bra film & äta lite popcorn!







Lugn Lördag

Åter en tråkigt dag. Har inte gjort speciellt mycket idag. Gick inte upp förräns halv 2. Och då gick jag och la mig i soffan och slappade. Jag var sååå trött! Marcus kom förbi med Viggo så han & jag var ute och gick med honom. Sen köpte mamma Mc Donalds. Efter det har jag legat i soffan med datorn och tittat på Paris Hilton - My new BFF. Igår kollade jag på sista programmet av säsong 1. Brittany  Flickinger var det som vann. Men det visste jag redan innan. Idag har jag kollat på 6 avsnitt av säsong 2. (De har inte visats i Svergie än) Jag tycker att första säsongen var mycket bättre än 2 säsongen. Men jag brukar alltid tycka att första programmet eller filmen är bäst. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu.. Packa kanske. Åker till pappa imorgon. Och då är det sista gången jag bor där. Sen flyttar jag till Klara! Wiiie. Det ska bli så skönt att flytta från rud. Trivs inte alls där. Men jag har väldigt många minnen därifrån. Bra och dåliga.






Här kommer en text som jag snodde från Sandra! Läs den!


Världen är full av snygga tjejer. Han har kanske varit tillsammans med några av dem. Du ser dem på TV, i tidningar, i porrfilmer, på gatan. De Hotfulla. Tjejerna som får dig att känna dig ful i jämförelse. Med perfekta små häckar och smala lår som inte nuddar varandra och toppiga bröst eller vad det nu än är du inbillar dig att din partner skulle vara beredd att offra hela ert gemensamma liv och er kärlek för att få komma i närheten av.

Gång på gång försöker han bevisa för dig att du är den han vill ha, att du är den han har valt att leva med, men du kastar bort den prispokalen som om den inte vore något värd i din jakt efter bevis på motsatsen. Du iakttar, du snokar, du kan inte slappna av, du får ont i magen, du blir mer och mer bitter och misstänksam ju längre tiden går. För varje ny tjej på hans vänner-lista på facebook, för varje inbillad eller verklig blick han kastar på en främmande vacker tjej på stan. Kanske börjar du dölja din kropp. Det är inte kul att vara naken framför honom längre. In med magen, ut med brösten, snabbt ner under täcket på kvällen så att han inte hinner SE. För att han inte ska kunna JÄMFÖRA. Du önskar att du kunde censurera allt han ser och hindra honom från att ha kontakt med alla du känner dig hotad av - om du bara kunde göra det på ett sätt som inte fick dig att framstå som den kontrollerande person du faktiskt långsamt har förvandlats till.

Det är möjligt att du är den smartaste, roligaste tjejen han någonsin har träffat. Men ärligt talat, det skiter du i. Du vill inte ha några orättvisa fördelar, du vill kunna jämföras med varenda tjej i hela världen och ändå vara snyggast. När han berömmer ditt intellekt blir du bara räddare och mer osäker. Det får dig att tro att du bara sitter säkert hos honom så länge han inte råkar träffa någon som är lika smart och rolig som du, men som dessutom är mycket snyggare. Vad ska hända då? Då får han ju allt det han har nu och mycket mer?

Förstå det här: Du är en unik kombination av egenskaper, helt unik. Ditt utseende, din livserfarenhet, dina minnen, dina talanger, ditt sinne för humor, dina egenheter, dina mönster, din doft, din röst, dina kunskaper, ditt sätt att röra dig, alla små miljoner beståndsdelar som gör att du är just DU och inte någon annan. Det är det han väljer varje dag. Det var det som fick honom att falla för dig och det är det som håller honom kvar. Det ni har som är så speciellt; er gemensamma historia, ert sätt att vara med varandra, de där små idiotiska sakerna som bara ni två skrattar åt och som andra förmodligen skulle tycka var jättelöjliga... er relation är så oändligt mer än en futtig lista över varandras för- och nackdelar. Men det är det du reducerar den till, när du låter svartsjukan säga dig att han skulle välja bort dig på ett ögonblick om han bara fick chansen till något "bättre".

Slösa inte bort värdefull tid på att må dåligt, tid som ni kan använda till att njuta av varandra, älska varandra.

Sluta tävla! Du har redan vunnit.


Tråkig Fredag..

Nu sittér jag åter igen med mitt vin glas. Har inte riktigt kommit fram till vad jag ska göra idag.. Tänkte gå till min bror & Ida. Men de verkar inte vara så pigga. Idag åkte Andreas, Jon & Toris till kusten för att träffa Roger. Det blir nog en tråkig fredag för min del.. Det är iallafall Partypoliserna på tv. Det är bra! Nej nu ska jag gå ut och sätta mig i det fina vädret och lyssna på grannarna som tölar.

Hej så länge..




Sommaren 2oo9

Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har inte riktigt orkat lägga ner mig på bloggen. Denna sommaren har bestått av fint väder, dåligt väder, dåligt väder, dåligt väder & åter dåligt väder. I sommar har jag jobbat på KBAB på norrstrand. Då var det meningen att jag skulle jobba 3 veckor. Men jag var sjuk en dag och ledig två dagar. Men som tur var fick jag jobba in några timmar så jag fick pengar för nästan alla de dagarna som jag var borta/lediga. Jag var ledig torsdag & fredagen sista veckan . På onsdagen åkte jag till Arvika festivalen med Sara. Där väntade Andreas, Toris, Emma & Chrissa. Jag var där från onsdag - lördag. Det var jätte kul därborta, men jag är nog ingen festival människa.
Den 13 juli var jag i stockholm och tittade på Britney Spears. Andreas skulle åka dit med toris. Men en vecka innan han skulle åka så sa han att jag också skulle följa med. Jag fick det som 1års present av honom! (Våran 1års dag var den 18 juli) Gissa om jag blev glad? Biljetterna kostade 1445 kr! DYRT! Vi stod längst fram och jag stod ca 2 meter ifrån Britney! Inge stolt! Ståplats stod bakom oss och de hade säkert köat jätte länge för att få stå längst fram. Medans vi kom dit 30 min innan hon började, och då kunde vi bara gå och ställa oss vart vi ville längs scenen. Längst fram vid scenen fanns det små soffor. De biljetterna skulle visst ha kostat typ 4000 kr! Hon var grym och jag skulle verkligen vilja se henne igen. Efter konserten gick vi dit de sålde Britney tröjor osv. Andreas köpte en tröja till mig, en tröja till sig själv, en plansh (vet inte hur det stavas) , två muggar och ett Britney märke som man ska ha på nyckelknippan.. Vi bodde hos Andreas lumpen kompis Rebecka på Söder.  Jag Andreas & Toris åkte in till stan sväng innan Britney. De var ganska trötta på mig efter den turen.
Jag har också varit hos Mormor med Sandra. Vi åt körsbär, drack vin, umgicks med mormor och åkte fyrhjuling. Riktigt mysigt!
Annars i sommar har jag vilat upp mig. Sovit länge, riktigt länge.
I lördags firade vi Jon som fyllde 24 år! Senare på den kvällen åkte jag hem och drack lite vin & cider med mamma & Carina. Vi hade "baby-vaka".
Men det absolut bästa denna sommaren har varit att bli faster! Den 2 Augusti (på Hannahs Födelsedag) blev jag faster till lilla Viggo. Han föddes 13.40 och var 51 cm lång och vägde 3705 g! Det är den sötaste ungen jag någonsin har sett. När han öppnar ögonen ser han lite ut som Marcus (hans pappa). Så denna veckan har gått åt till att ligga och titta på honom. Han sover för det mesta.
Idag har Marcus & Ida varit här. Vi har grillat och det var riktigt gott. Mamma hade köpt en bjarne sås som var riktigt farlig. Mycket fett i den! Men Marcus mådde inte så bra, så han har legat och sovit hela tiden nästan.
I Tisdags åkte Linnea till norge för att söka jobb. Lycka till, till henne! Nu ska jag gå ut och spela lite Yatzy och ta mig ett glas vin.



                                        

Viggo Lundbäck!

RSS 2.0